Veelgestelde vragen

Snel en eenvoudig antwoord op je vraag

Ski & Snowboard vraagbaak

Veelgestelde vragen

En de beste antwoorden.

01. Ik ben bang geworden door een blessure of skiongeluk. Kan Skish mij helpen?
Met de juiste ski-techniek hoef jij niet bang te zijn.

Jazeker! Dit komt vaker voor dan je denkt. Wij voeren je in alle rust en met de benodigde persoonlijke aandacht terug naar de basis van de skitechniek. Een goede skitechniek leidt namelijk tot controle en geeft je daarmee weer het nodige zelvertrouwen.

02. hoe zit het met kleding en materiaal?
Draag comfortabele en bij voorkeur waterafstotende kleding. Ski's en schoenen hebben wij voor je!

Wij adviseren om comfortabele (sport)kleding te dragen. Een lange broek is verplicht en een shirt met lange mouwen wordt aanbevolen. Handschoenen en winterjassen zijn niet nodig. Houd er rekening mee dat onze pistes vochtig (water) kunnen zijn. Voor kinderen tot 16 jaar is het dragen van een helm verplicht! Wij adviseren ook volwassenen echter dringend om een helm te dragen!  

03. Hoeveel lessen heb ik nodig?
Na 12 lessen parallel skién.

Dat hangt af van verschillende factoren zoals aanleg, startniveau en doel. Onze ervaring leert echter dat de modale beginnende cursist na circa 12 lessen grof parallel kan skién. Dit is veelal voldoende om veilig en zelfstandig in de sneeuw te kunnen skién. Verder bieden wij ook cursussen van 7, 15, of 30 lessen aan.

04. Moet ik tijdens mijn wintersportvakantie nog lessen nemen?
Wennen aan de sneeuw.

Wij adviseren iedereen die voor het eerst in de sneeuw gaat skién of snowboarden om een dag(deel) les te nemen bij een lokale skischool. Zo wen je op een veilige manier aan de sneeuw, en leer je ook het skigebied een beetje kennen. Ga nooit zonder een erkende gids buiten de geprepareerde pisten. Zorg dat je goed bent voorbereid op de snel wisselende weersomstandigheden en smeer je altijd goed in! Je verbrand snel in de bergen, zelfs als het bewolkt is!

05. Vanaf welke leeftijd zijn ski- en snowboard lessen mogelijk?
Vroeg geleerd is oud gedaan.

Wij geven al les aan kinderen vanaf 4 jaar. Wij adviseren dan wel om eerst een introductie les te boeken zodat we een goed en eerlijk advies over eventuele vervolglessen kunnen uitbrengen. Snowboard lessen adviseren wij echter vanaf 8 jaar.

06. Wat is het voordeel van een indoor rolpiste?
Geen tijdverlies en direct feedback.

De rolpiste is de meest efficiente manier om te leren skién of snowboarden. De rolpiste is eindeloos dus geen tijdverlies door liften en de leraar staat naast je zodat er een constante feedback is op je vorderingen; eventuele foutjes kunnen direct worden gecorrigeerd.

07. Wat zijn de kansen op blessures, moet ik me extra verzekeren?
Altijd voldoende verzekerd zijn.

skién en snowboarden vallen onder de risicosporten. Je dient daarvoor zelf afdoende verzekerd te zijn. Volg altijd de instructies van onze leraren op om onnodige risicos te vermijden. De kans op blessures is minimaal doordat de leraar bij een (dreigende) val de rolpiste meteen kan stilzetten.

08. Ik heb geen eigen ski's of een snowboard. Kan ik dan toch lessen volgen?
Alles is inbegrepen.

Alle lesprijzen zijn incl. materiaal. Dat wil zeggen dat ski- of snowboardschoenen en ski's of snowboard bij de cursusprijs zijn inbegrepen.

09. Ik heb eigen materiaal. Kan ik dat gebruiken tijdens de lessen?
Goed materiaal is altijd welkom.

Wanneer je zelf ski- of snowboardschoenen hebt, adviseren wij je deze mee te nemen. Het gebruik van eigen skis of snowboard is niet mogelijk.

10. Is het koud op de rolpiste bij Skish?
Net onder kamertemperatuur.

Nee, ondanks dat de temperatuur in de hal doorgaans wat lager is dan kamertemperatuur is het niet nodig om winterkleding te dragen. Mocht je het toch fris krijgen, dan is een fleece- of trainingsjack vaak al voldoende om je op te warmen.

11. Ik heb al veel sneeuwervaring. Heeft het voor mij wel zin om lessen bij Skish te volgen?
Technisch kan het vaak beter.

Jazeker! De indoor rolpiste is de manier om technisch nog beter te gaan skién of boarden. De nauwkeurige feedback van de ondergrond laat je namelijk direct ervaren waar je verbeterpunten liggen. In combinatie met een gediplomeerde leraar die direct naast je staat, til je je niveau naar een hoger plan!

12. Kan ik ook samen met mijn kinderen skién of boarden?
Gezinslessen & groepslessen mogelijk.

Natuurlijk! Speciaal hiervoor bieden we gezins- en groepslessen aan voor 4-6 personen. Dat is behalve aantrekkelijk in prijs ook zeer efficient omdat het hele gezin in 1 lesuur gelijktijdig les volgt. Een uurtje quality time dus!

13. Kan ik boeken en lessen wanneer ik wil?
Wij houden rekening met jouw wensen.

Boeken kan op ieder gewenst moment. Je kan daarbij je voorkeur aangeven voor een bepaalde dag en/of tijd. Je wordt daarna ingedeeld op basis van je niveau waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met je voorkeuren. Je ontvangt voor de totale cursus een volledige leskaart met les- data en tijden.

14. Kan ik de rolpiste afhuren om te komen "vrij skién"?
Veiligheid boven alles.

Bij Skish staat veiligheid in een hoog vaandel. De rolpiste kan alleen worden bediend door een daarvoor speciaal opgeleide Skish-leraar.

15. Heb ik de hele cursus een vaste leraar?
Hier streven wij uiteraard naar.

Wij streven ernaar zoveel mogelijk met vaste leraren te werken. Ofschoon dit in de regel lukt, kunnen wij dit niet garanderen.

Skish: Vraag gratis en vrijblijvend informatie aan

Vraag binnen twee minuten gratis en vrijblijvend informatie aan. Of reserveer direct een plekje bij Skish!

Informatie

TOP